همه چیز درباره سیب + 70 خواص باورنکردنی سیب

by سیب in سپتامبر 24, 2019

سیب ، میوه ایست خوشبو و خوش طعم ، لطیف و مغذی . که به رنگ های گوناگون یافت می شود . در جنس سیب بیش از ۳۰ گونه و ۶۰ زیر گونه وجود دارد ، که در سراسر نیمکره شمالی پراکنده هستند ، در دامنه‌های غربی کوه های هیمالیا ، جنگل های وسیعی از گونه های وحشی سیب وجود دارد ، درخت سیب می تواند گستره ی دمایی وسیعی را تحمل کند ، طول عمر اقتصادی درختان سیب حداکثر حدود صد و به طور متوسط ۵۰ سال است که طی این مدت هر درخت می تواند تا ۱۵ متر ارتفاع پیدا کند ، سن باروری در ارقام مختلف متفاوت است . و به طور طبیعی از چهار تا ۱۵ سال تغییر می کند ، از یک هکتار باغ سیب معمولی ، می توان تا ۵۰ تن محصول برداشت کرد که این مقدار در باغ های پاکوتاه می تواند به ۱۰۰ تن بالغ شود .
در ایران ، تاکنون حدود / ۲۰۰ رقم مختلف سیب داخلی و خارجی شناسایی شده است .

مهمترین ارقام بومی سیب ایران عبارتند از :


1- گلاب مشهد
2- گلاب شمیران
3- گلاب اصفهان
4- گلاب شفیع آبادی
5- سیب زنوز مرند
6- سیب موروی طالقان
7- سیب قندک
8- نار سیب مشهد
9- سیب آزایش اصفهان
10- سیب شیخ احمد تبریز
11- سیب سلطانی اصفهان
12- سیب گلاب کهنز

در دهه ی اخیر با ورود و مورد توجه قرار گرفتن دو رقم سیب لبنانی زرد و لبنانی قرمز ، چندین هزار هکتار از آن ها در نواحی مختلف به خصوص اطراف ارومیه کشت شده و باعث شده که در هر حال حاضر ، این دو رقم از نظر سطح زیر کشت مهمترین ارقام سیب ایران به شمار آیند. ( اصول باغبانی / فصل ۱۲ / ۳۹۲ . )
نام عربی سیب ” تُفّاح ” است .
میوه ی سیب به صورت های ذیل مصرف می شود :
خام – پخته – پوره ( فالوده ) – کمپوت – مربا – رب ( سس ) – شربت – دم کرده ( جوشانده ) .
قسمت هایی که درغذا و درمان از درخت سیب مورد استفاده قرار می گیرد به قرار ذیل است :
میوه – پوست درخت – برگ – شکوفه – پوست – ریشه درخت .

خواص سیب:


1- سیب ، معده را دباغی ( پاکیزه ) می کند . امام علی ( ع)
2- برای بیماران تب دار ، سیب بهترین درمان است . امام صادق ( ع )
3- خوردن سیب ، خون آمدن از بینی را معالجه می‌کند . امام موسی کاظم ( ع )
4- سیب بسیاری از بیماری ها را درمان می کند . امام صادق ( ع )
5- خوردن سیب انسان را از بیماری وبا نجات می دهد. امام موسی کاظم ( ع )
6- خوردن سیب سبز ، تب را برطرف می‌کند و حرارت را فرو می نشاند . ( بحار / جلد ۱۴ باب اطعمه و اشربه . )
7- سیب میوه ای است که فکر را تقویت می‌کند .
8- سیب کال ، قابض است و اسهال را معالجه می‌کند .
9- ترشی سیب ترشح غدد و مخصوصاً بزاق را زیاد می کند .
10- پوست سیب دارای ویتامین های زیادی است و ۵ برابر سیب ویتامین دارد .
11- جوشانده ی پوست سیب بهترین درمان روماتیسم و نقرس است .
12- سیب قلب را تقویت می کند و معده را پاکیزه می گرداند .

همچنین بخوانید : 27 مورد باورنکردنی از خواص زرشک

 

همه چیز درباره سیب + 70 خواص باورنکردنی سیب

همه چیز درباره سیب + 70 خواص باورنکردنی سیب


13- خوردن آب سیب اطفال و شیرخواران را صبور می کند .
14- آب سیب معده ی اطفال و شیرخواران را از سموم و میکروب ها پاک می سازد .
15- سیب به علت داشتن ید برای تقویت غدد بدن به ویژه سیب آدم مفید است .
16- سیب از همه ی میوه ها کمتر نمک طعام دارد لذا برای مبتلایان به اوره مفید است .
17- سیب میوه ای ضد عفونی کننده می باشد و در تمام امراض مفید است . ( اثر ضد عفونی کننده ی سیب کار از رسیده آن بیشتر است ) – از این رو امام صادق ( ع ) سیب سبز را به عنوان درمان تب و فرو نشاننده ی حرارت بدن معرفی کرده‌اند . ( اعجاز خوراکی ها / ۱۹۷ . )
18- سیب یکی از میوه های معجزه آسا است که به فرموده امام صادق ( ع ) : اگر مردم می دانستند در سیب چه خواصی نهفته است بیماران خود را با هیچ چیز دیگری معالجه نمی کردند .
19- خوردن سیب در صبح ناشتا ، در معالجه ی اسهال و وبای کودکان بسیار موثر است .
20- سیب ، مسواک طبیعی و بهترین چیزی است که دندان را سالم و دهان را ضدعفونی می کند .
21- خوردن و بوییدن سیب فرح بخش و تقویت کننده ی قلب و حافظه و کبد است .
22-سیب میوه ای اشتها آور است .
23- سیب به هر شکل که خورده شود برای شفای بیماری های دستگاه – ادراری ، ورم حاد ( کولیت ، اسهال ) ، بیماری های – پوست ، سرماخوردگی ، تصلب شرائین ، موثر است .
24- سیب به علت دارا بودن ویتامین های C و B و A برای تقویت – چشم ، مخاط ها ، پوست ، مو ، ناخن ، مفید است .
25- سیب برای تقویت عمومی بدن ، رفع ناراحتی های عصبی ( ترس ، وحشت ، اضطراب ، بی خوابی ) موثر است .
26- خوردن سیب برای درمان ، گرفتگی صدا ، سرفه ، ترشح برنش ها ، بواسیر ، پرخونی مغز ، ناراحتی های عصبی و مبتلایان به چاقی سودمند است . ( میوه درمانی / 223 . )
27- سیب ، سنگ کیسه صفرا و کلیه‌ها را حل می‌کند .

همچنین بخوانید : نزدیک به 100 خواص باورنکردنی درباره لیمو ترش که هوش از سرتان می برد

28- سیب ، بهترین داروی تصفیه کننده خون است لذا خوردن سیب در صبح ناشتا خوب است . ( میوه ها و سبزی های شفابخش / ۱۹۱ . )
29- سیب در درمان سوء هضم موثر است و به این ترتیب معده را منظم می کند .
30- سیب ادرار آور است از این رو مجاری ادرار را باز و پاک می‌کند .
31- سیب برای نرم کردن سینه و مجاری تنفسی بدن مفید است .
32-سیب خام رنده شده نتایج خوبی در معالجه دل به هم خوردگی ، پیچش دل ، استفراغ ، کوه گرفتگی ، دریازدگی ، و هوازدگی و ویار زنان آبستن اثر بسیار خوبی دارد .
33- اگر سیب را به هنگام خواب با پوستتان بخورد و خوب بشوند برای یبوست های مزمن و سخت فوق العاده مفید است .
34- سیب چون از لحاظ مواد قندی فقیر است ، مصرف آن برای اشخاصی که بیماری قند دارند تجویز شده است .
35- خوردن سیب رنده شده ( سیب رنده شده یا خرد شده به قطعات ریز را ” پوره ” یا فالوده سیب گویند . ) برای کسانی که بیماری اولسر معده مبتلا هستند تجویز شده است .
36- جوشانده ی سیب با شیرین بیان برای معالجه ی تورم ریه ها و رودها و دردهایی که منشاء آن روماتیسم است موثر است به این منظور باید دو یا سه سیب را با پوست چهار قطعه کنید و به مدت یک ربع ، یک چهارم ساعت در یک لیتر آب به جوشانید و مقداری نیز شیرین بیان به آن اضافه کنید .
37- جوشانده ای که روش تهیه آن بیان شد برای معالجه درد های قولنج کلیه مفید است .
38- سیب ، بیماری گریپ مزمن و سخت را درمان می کند ، لذا باید به مدت دو یا سه روز رژیم سیب بگیرید و در این مدت فقط سیب رنده شده را بخورید .
39- سیب به علت داشتن فسفر ، سلسله اعصاب را تقویت می کند و کار فکری را تحریک می نماید .
40- برای رفع بد بویی نفس ، می توانید یک سیب را در دهان خوب جویده و بخورید .
41- پوست سیب دارای مقدار زیادی سیلیس است که اگر آن را خورد کنند و با انواع مرباهای دیگر مخلوط نمایند خیلی سودمند خواهند گردید .
42- شربت سیب برای معالجه زکام و سیاه سرفه و مصرف می شود .
43- برای تسکین دردهای روی چشم که بر اثر ضربه به وجود آمده است ، می توان سیب را رنده نمود و به صورت مرهم روی چشم قرار داد .
44- دم کرده شکوفه سیب ( خشک یا تازه آن ) به مقدار / ۳۰ گرم در یک لیتر آب ، انواع سرفه را تسکین می‌بخشد . ( طب الکبیر / 132 . )
45- شیره ی سیب در درمان آنژین ، به صورت غرغره ، روزی ۳ تا ۴ مرتبه موثر است .
46- برگ درخت سیب ماده‌ای به نام ” ایزو فلورید زین ” دارد . این ماده خاصیت : تب بر ، ضد روماتیسم – ضد التهاب کلیه و مثانه دارد . لذا دم کرده برگ درخت سیب اثرش مشابه جوشانده ی پوست سیب خشک است .
47- پوست درخت سیب ، تب بر ، مقوی ، قابض و ادرارآور است . لذا دم کرده و جوشانده ی پوست درخت سیب یا پوست ریشه ی درخت سیب ، در موارد فوق برای معالجه ی بیماران به کار می رود . ( میوه درمانی / 225 . )
48- شربت سیب ( شربت سیب – ۵۰۰ آب سیب را همراه با ۸۷۵ گرم شکر باگرمایی معتدل می پردازند تا قوام شربت درآید . ) معده ( میوه درمانی / ۲۲۲ . ) را تقویت می کند و نشاط آور و ضد استفراغ و اسهال صفرایی می باشد . ( طب الکبیر / 357 . )
49- مربای سیب برای معده و دل سودمند است . روش تهیه ی مربای سیب آن از کسی را به قطعات کوچک خرد می کنند و می پزند و با افزودن مقدار بیشتری شکر ، آن را به صورت مربا در می آورند . ( میوه درمانی / ۲۲۲ + طب الکبیر/ 362 . )
50- برای معالجه سنگ کلیه و مثانه می توانید / ۱۰۰ گرم برگ درخت گلابی و پوست سیب درختی را که خشک شده است به اندازه مساوی با هم مخلوط کنید و پس از دم کردن آن را مصرف نمایش نتایج مفید را به دست آورید . ( میوه ها و سبزی های شفابخش / 187 + گیاهان و گل های شفابخش / ۱۴۰ . )
51- سیب سنگ کیسه صفرا و کلیه ها را حل می‌کند و به اشخاصی که مبتلا هستند تجویز می‌شود .
52- سیب برای معالجه درد مفاصل ، تجویز می‌شود .
53- اگر سیب را هنگام خواب با پوست آن خوب بجوند و بخورند ، برای طبیعی ساختن عمل روده ها و رفع یبوست فوق العاده است . ( میوه ها و سبزی های شفابخش / ۱۹۱ . )
54- سیب به علت دارا بودن منیزیم ، مقاومت بدن را در برابر بیماری های عفونی و سرطانی ، زیاد می کند حرکات معده و روده ها را به فعالیت می‌اندازد و عمل هضم را آسان می‌کند . ( اسرار خوراکی ها / ۷9 . )
55- جوشانده سیب قرمز به مقدار ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم در یک لیتر آب ، در مورد ورم روده ها تجویز گردیده است و خاصیت آن مغدی ، ملین ( نرم کننده ) و مسهل و ادرارآور است . ( گل ها و گیاهان شفابخش / 139 . )
56- سیب در درمان امراض حصبه ، اسهال خونی و ورم روده ها بسیار مفید است . 57- سیب به علت فسفری که دارد ، در تقویت بدن و کسانی که کار فکری دارند یا دچار خستگی جسمی و روحی هستند ، و مبتلا به بی‌خوابی های پی در پی گردیده اند ، بسیار مفید است . ( همان مأخذ / 140 . )
58- شکوفه ی سیب درختی داروی سینه است و در موارد گریپ هایی که منجر به برونشیت می شود ، و برای مجاری تنفسی ، بسیار مفید است .
59- برای درمان ، دل درد می توان به مقدار ۳۰ گرم شکوفه سیب را در یک لیتر آب جوشانده و پس از دم کشیدن آن را مصرف نمود . ( اسرار خوراکی ها / 208 + گلها و گیاهان شفابخش / 139 . )
60- جوشانده ی سیب ، دردهای بحرانی انواع روماتیسم را تسکین می دهد ، به این منظور باید دو یا سه سیب را با پوست تکه تکه کنید و در یک لیتر تا ۱۵ دقیقه بجوشانید و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد و هر روز دو بار بعد از غذا هر بار یک فنجان از این جوشانده را بنوشید .
61- جوشانده ی سیب داروی موثری برای معالجه سرفه ، و زکام و عوارض سرماخوردگی است – روش تهیه این جوشانده قبلاً بیان شد . ( نسخه های شفابخش / ۲۲۵ تا ۲۲۶ . )
62- سیب به علت داشتن مواد قلیایی ، اسید اوریک را حل می کند و ترشحات بزاق و معده را مساعد و متعادل می سازد .
63- سیب برای بیماران کبدی ، معدی ، مجاری ادرار و سینه درد سودمند است .
64- سیب اسهال را به خوبی معالجه می کند و از طرفی مانع سوء هضم شده و به این ترتیب معده را منظم می نماید .
65- سیب خام رنده شده، نتایج خوبی در معالجه اسهال کودکان دارد.
66-سیب برای مبارزه با دل به هم خوردگی ، پیچش دل و استفراغ – کوه گرفتگی – دریازدگی ، هوازدگی ، و بسیار زنهای آبستنی بسیار مفید است .
67-از پختن سیب خودداری کنید و همیشه با پوست بخورید و یا رنده کرده و با عسل شیرین کنید و به صورت فالوده بخورید . زیرا پوست سیب دارای دیاستاز و منگنز است و به هضم غذا کمک می‌کند . ( اسرار خوراکی ها / ۲۸7 . )
68- سیب پخته سرفه و سبک و مداوا می نماید .
69- سیب پخته ، امراض امراض جلدی را تخفیف می دهد . ( طب الکبیر / 132 . )
70-برای درمان تبخال با سیب می توانید ۲ تا ۳ عدد سیب را با پوستش قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید سپس ۱۰ دقیقه آن را کنار بگذارید ، پس از آن می‌توانید بعد از هر وعده غذا دو فنجان از آن را بنوشید و پس از چند روز تب خال شما برطرف خواهد شد . ( خواص میوه ها و سبزی ها / 154. )

تذکرات :


1- از پوست کندن سیب باید خودداری نمود ، زیرا پوست سیب چند برابر ، بیشتر از خود سیب دارای مواد غذایی است که به هضم سیب نیز کمک می کند.
2- برای حذف آسان سیب باید آن را خوب بجوید و به صورت خمیر نرمی در آورد و سپس آن را فرو داد . ( اعجاز خوراکی ها / ۱۹7 . )
3- خوردن زیاد سیب ترش ، شجاعت را از بین می برد و در انسان ترس می آفریند . ( خواص میوه ها و سبزی ها / 155 . ) و حافظه را ضعیف می کند و فراموشی به بار می آورد .
از تجزیه شیمیایی سیب مواد زیر به دست می آید :
1- هورمون های رشد ( مخصوصاً در دانه های سیب )
2- آنزیم هایی مانند : آمیلاز ، پروتئاز و …
3- اسانس ها و الک متیلیک ، پروپیلیک و بوتیلیک .
4- اسید آمینه آزاد .
5- ویتامین های C , B , A به مقدار متغیر .
6- رنگدانه ها .
7- مواد قندی .
8- چربی ها .
9- مواد پروتئینی .
10- سلوز .
11- فسفر .
12- تانن .
13- کلسیم ، گوگرد ، منگنز ، آهن ، مس ، روی ، پتاسیم ، منیزیم .

Leave a Reply